Ciclul serilor duhovnicești din acest Post al Sfintelor Paști va continua 𝗝𝗢𝗜, 8 𝙖𝙥𝙧𝙞𝙡𝙞𝙚 2021, avându-l ca invitat pe Părintele decan Teofil Tia.

Părintele decan Teofil Tia este nu doar un fin teolog și un părinte duhovnicesc plin de delicatețe și înțelepciune, ci este și un rafinat cunoscător al adâncurilor abisale ale psihicului uman. Acest simț rafinat și l-a dezvoltat printr-un studiu intelectual îndelungat, dar și printr-o adâncire în „omul cel dinăuntru”. De aceea inconștientul, acest adânc amorf al spiritului omenesc care ne influențează adeseori deciziile de fiecare zi, poate juca un rol chiar și în deciziile cele mai importante ale vieții.

Mai este, atunci alegerea partenerului de viață un act liber, plin de luciditate sau este un impuls venit din subteranele ființei umane? Are dragostea o raționalitate sau este doar un produs al unor acte mecaniciste de la nivelul inconștientului?

Spiritualitatea Bisericii Ortodoxe cheamă la orânduirea universului interior, al acestui tohu wa-bohu lipsit de coerență și logică. Este o chemare de la inconștient înspre conștiință deplină, vivace, plină de sens și semnificație. Iubirea presupune cunoaștere, deci implicit și raționalitate, însă iubirea, de asemenea, implică voliție și dorință, două forțe care neguvernate pot conduce la haos.
Asupra acestui haos potențial devastator în orice relație, Părintele Teofil Tia ne va conferi o cale spre echilibru.

Întâlnirea va avea loc la 𝐎𝐑𝐀 𝟐𝟎:𝟎𝟎, pe pagina de Facebook și Youtube a ASCOR Cluj-Napoca.

Conferința va fi, de asemenea, transmisă și pe paginile Radio Renașterea și Doxologia .

Conectarea directă pe platforma #ZOOM se poate face de pe linkul următor👇:
https://us02web.zoom.us/u/kwceiDmpz