𝑷𝒖𝒓𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆𝒂 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒎𝒂𝒊 𝒎𝒖𝒍𝒕 𝒖𝒏 𝒔𝒖𝒃𝒊𝒆𝒄𝒕 𝒕𝒂𝒃𝒖 𝒊̂𝒏 𝒛𝒊𝒍𝒆𝒍𝒆 𝒏𝒐𝒂𝒔𝒕𝒓𝒆, 𝒅𝒆𝒄𝒂̂𝒕 𝒐 𝒗𝒂𝒍𝒐𝒂𝒓𝒆 𝒑𝒆𝒓𝒆𝒏𝒂̆ 𝒔̦𝒊 𝒗𝒓𝒆𝒅𝒏𝒊𝒄𝒂̆ 𝒅𝒆 𝒅𝒐𝒓𝒊𝒕. Axa valorică propusă de contemporaneitate nu doar că nu o percepe ca o trăsătură esențială în formarea unui caracter, ci o ignoră întru totul, aceasta în situația cea mai fericită.
 
În realitate, 𝒑𝒖𝒓𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆𝒂 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒑𝒐𝒏𝒆𝒈𝒓𝒊𝒕𝒂̆ 𝒔̦𝒊 𝒄𝒂𝒕𝒂𝒍𝒐𝒈𝒂𝒕𝒂̆ 𝒅𝒓𝒆𝒑𝒕 𝒐 𝒄𝒂𝒍𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆 𝒂 𝒖𝒏𝒖𝒊 𝒄𝒐𝒏𝒔𝒆𝒓𝒗𝒂𝒕𝒐𝒓𝒊𝒔𝒎 𝒅𝒆𝒔𝒖𝒆𝒕 𝒔̦𝒊 𝒊𝒏𝒇𝒍𝒆𝒙𝒊𝒃𝒊𝒍, 𝒅𝒆𝒗𝒆𝒏𝒊𝒏𝒅 𝒖𝒏 𝒑𝒂𝒓𝒊𝒂 𝒂𝒍 𝒐𝒓𝒊𝒄𝒂̆𝒓𝒆𝒊 𝒔𝒐𝒄𝒊𝒆𝒕𝒂̆𝒕̦𝒊 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒔𝒆 𝒅𝒐𝒓𝒆𝒔̦𝒕𝒆 𝒑𝒓𝒐𝒈𝒓𝒆𝒔𝒊𝒔𝒕𝒂̆, 𝒍𝒊𝒃𝒆𝒓𝒂𝒍𝒂̆ și în ton „cu lumea”. Dar puritatea este o situare în Adevăr, este cale spre Lumină, este chemarea spre Viață.
 
𝑷𝒖𝒓𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆𝒂 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒊̂𝒏𝒔𝒂̆𝒔̦𝒊 𝒑𝒓𝒆𝒛𝒆𝒏𝒕̦𝒂 𝑫𝒖𝒉𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑺𝒇𝒂̂𝒏𝒕 𝒊̂𝒏 𝒂𝒅𝒂̂𝒏𝒄𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒕𝒂𝒊𝒏𝒂̆ 𝒂𝒍 𝒊𝒏𝒊𝒎𝒊𝒊 de unde poate radia spre exterior sau chiar o ușoară pană de porumbel care printr-o simplă adiere de vânt se poate face nevăzută.
 
Din nefericire, furtunile patimilor care ne răscolesc pe fiecare din noi au izgonit de mult această suavă prezență a Duhului din inimile noastre, însă Hristos nu a venit să ne predice tragedia decăderii umanității, ci restaurarea ei întru slavă.
 
Ce ne mai rămâne de făcut când ne găsim goi, flămânzi, însetați și pierduți în țări străine precum fiul risipitor? Ne mai rămâne un sfâșietor strigăt de pocăință sau măcar un stins suspin…
 
Despre această taină dumnezeiască prin care Adam și-a recuperat Raiul pierdut ne va vorbi 𝐉𝐎𝐈, 𝟏𝟓 𝐀𝐏𝐑𝐈𝐋𝐈𝐄, 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐎𝐑𝐀 𝟐𝟎:𝟎𝟎, în cadrul celei de-a cincea întâlniri din cadrul serilor duhovnicești din acest post.
 
Conferința va fi, de asemenea, transmisă și pe paginile Radio Renașterea și Doxologia .
Conectarea directă pe platforma #ZOOM se poate face de pe linkul următor👇:
https://us02web.zoom.us/j/86240453763