Bună, sunt Lorena, am 20 de ani.

Am donat sânge de 3 ori – am fost nerăbdătoare să fac asta știind că pot ajuta alți oameni, de fapt de mică așteptam să împlinesc 18 ani ca să pot să donez sânge, considerându-l un gest eroic și totodată banal. Poate sună contradictoriu, dar într-adevăr așa este, e atât de simplu să devii erou!

Înainte să donez am completat un chestionar, pe urmă am fost consultată de doamnele asistente, care s-au asigurat ca pot dona fară complicații. M-am simțit specială, deoarece s-au comportat foarte frumos cu mine. Recoltarea propriu-zisă nu a fost dureroasă, deși trebuie să recunosc că îmi este frică de ace și înțepături (dar asta nu a fost un impediment). Totul s-a petrecut repede și nu am simțit vreo durere.

După aceasta nu doar că nu am avut probleme precum amețeli sau dureri, pur și simplu m-am simțit minunat: eram bucuroasă și mulțumită de ceea ce am făcut, chiar dacă nu știam la cine o să ajungă sângele meu, mă simțeam minunat doar pentru faptul că cineva avea să se facă bine și  datorită mie.

Ce poate fi mai frumos?! Pentru că una e să oferi cuiva bani, haine, mâncare și alta e să dai cuiva o parte din tine.

Acum te întreb, tu poți să fii erou mâine?

Nu putem face minuni, dar putem fi oameni!