Pelerinajul Tinerilor pe Jos și cu bicicleta de la Iclod la Mănăstirea Nicula a avut loc sâmbătă, 16 aprilie 2016 şi a fost organizat de Arhiepiscopia Clujului şi Asociaţiile de tineret: A.S.C.O.R. Cluj, A.T.C.OR. Cluj, Liga Studenților, la care s-a adăugat Facultatea de Teologie şi Seminarul Teologic. De la Gherla, ni s-a  alăturat A.T.C.OR. Gherla și Liga Tinerilor de la Dej. Ne-am bucura să ni se alăture și preoții anul acesta.

Pelerinajul Tinerilor pe Jos este o acţiune anuală, aflată la a VI-a ediţie, fiind dedicată Maicii Domnului şi presupune parcurgerea pe jos a 17 km de la Iclod până la Mănăstirea Nicula.

De anul acesta,  la acest pelerinaj am avut și o parte care au mers cu bicicleta. Bicicliștiiau parcurs traseul de la Cluj la mănăstirea Nicula de 47 de km, iar la întoarcere s-au întors cu autocarul.

erinajului Tinerilor pe Jos- 16 aprilie 2016: 

a) ora 10:15 – Întâlnire la Comandamentul DIVIZIA 4 INFANTERIE ”GEMINA” din Piaţa Ştefan cel Mare nr. 1-3, (vizavi de Inspectoratul Școlar -din spatele Teatrului Național-, pe partea cu Tribunalul).

b) ora 10:30 – Plecare cu autocarele spre Iclod (pictorul Luca care a pictat icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus de la Nicula a fost preot în Iclod).

c) ora 11:15 – Iclod – Instrucțiunile Poliției și Jandarmeriei care ne vor însoți. Debutul pelerinajului pe jos. 10 km de parcurs pe jos până în Gherla: cântări religioase, conversaţii, rugăciune personală, prietenii, admirarea peisajului :)

d) traversarea oraşului Gherla în cântări religioase.

e) ora 14:15 – Oprire la Catedrala “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” cu pauză de o oră pentru mâncare, toaletă și odihnă. Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi de la Gherla şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi de la Dej ni se vor alătura.

f) ora 15:30 – Încă 7 km pe jos. Sosire la mănăstirea Nicula în jurul orei 17. Închinarea la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus.

g) ora 18:00 – Vecernie cu litie şi cină la Mănăstirea Nicula.

h) 21:00 – 21:30 – Întoarcerea cu autocarele spre Cluj-Napoca.

i) 22:00 – 22:30 – Sosire la Cluj-Napoca.

ÎNSCRIERI: cei care doresc să participe la Pelerinajul Tinerilor, sunt rugaţi să îşi rezerve LOC ÎN AUTOCAR la numerele de telefon (sms sau telefon): – Elena Săuca, – Valeria Niță, (nu e orange!) – Andrei Lupșe, URMÂND SĂ ÎL ACHITAȚI CÂT MAI GRABNIC CU SUMA DE 20 LEI.

În acest moment, avem rezervate 7 autocare pentru 350 de persoane. De aceea, de îndată ce v-aţi hotărât să participaţi la pelerinaj, vă rugăm să vă rezervaţi locul în autocar la numerele de telefon anunţate ca să putem estima dacă mai avem nevoie şi de alte autocare. Nu va fi ușor de găsit alte autocare pe ultima sută de metri, deci vă rugăm să vă hotărâți și să vă înscrieți DIN TIMP! În ultimii doi ani, de la Cluj au participat 400 de persoane (iar de la Gherla alte 150 – dar aceștia vin pe cont propriu, nu își rezervă ei loc în autocar de la Cluj și retur!).

De asemenea, Pelerinajul Tinerilor este public, cei care doresc, pot participa și pe cont propriu, fără a-și rezerva loc în autocarele închiriate de noi (fie cu mașini, cu autostopul, cu trenul etc), fie că vin de la Iclod, Gherla sau direct la Mănăstirea Nicula, unde pot ajuta la bucătărie:)

Pentru informaţii suplimentare și nelămuriri: Organizator Radu Copil –

Necesar: apă, mâncare, bască sau basma (te cam prinde soarele fără!), umbrelă şi pelerină (mai ales dacă se va prognoza vreme ploioasă), 20 lei pentru transportul cu autocarul (15 lei cei care vor merge spre Nicula), icoane (purtate în brațe, legate la gât etc)!

Vă așteptăm cu drag și anul viitor!

pelerinaj pe jos si cu bicicleta la Nicula 2016