Omul ca iarba, zilele lui ca floarea câmpului; așa va înflori

Psalmul 102, 15

Hristos a înviat!

„Nu vă încredeți în cei puternici, în fiii oamenilor, în care nu este izbăvire.” – Psalmul 145, 3

E prima dată când îmi descopăr gândurile în fața voastră, în fața unei comunități mari, vă rog să fiți îngăduitori. Am ales acest verset din Psalmi deoarece consider că este atât de puternic și sprijinitor pentru clipele prin care am trecut în aceste zile conturate în mijlocului Praznicului Învierii. 

Să Îl alegem pe Dumnezeu să ne fie salvare, să Îi descoperim Lui inima noastră, să Îi spunem foarte sincer cine suntem, așa cum e viața noastră, și să Îi cerem ajutorul în nevoința pe care o ducem. E un lucru mare să avem încredere în Dumnezeu, dar e un lucru plăcut ca „toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm”. Nu zic că e ușor în carantină, dar nu consider că trebuie să „ne revoltăm” atât de puternic și mai mereu să căutăm un prilej de „dor” față de tot ce aveam până să intrăm în carantină. E greu să ne bucurăm de ceea ce avem, e greu să fim mulțumiți cu ceea ce avem, dar parcă cel mai greu e să ne acceptăm pe noi și să recunoaștem că nu suntem așa cum ne înfățișam în fața celor din jurul nostru. 

Dumnezeu ne-a dat șansa să ne bucurăm de familiile noastre, de casa noastră și de ceea ce avem. Natura ne oferă o lecție impresionantă. E perioada de primăvară, perioadă în care oamenii plantează răsadurile, își curăță curțile și se pregătesc pentru perioada de recoltă.

Acum putem să punem și noi răsadul răbdării, al mulțumirii, al recunoștinței în inima noastră. Vom ieși din carantină și am avut o bună perioadă în care noi ne-am putut schimba sufletele, dar oare o să ieșim schimbați? „Omul ca iarba, zilele lui ca floarea câmpului; așa va înflori” –  acest verset ne arată cu adevărat structura omului. Să nu ne lăsăm duși de orice vânt, ci să rămânem verticali în valorile noastre. Rodul dragostei, al răbdării, al tăcerii sper să îl observăm lângă apropiații noștri atunci când ne vom revedea.

Să ne vedem cu bine și să nu uităm „să înmulțim” lumina din noi! 

Cu dragoste, un tânăr anonim.