„Tu așează-te deoparte,
Regăsindu-te pe tine,
Când, cu zgomote deșarte,
Vreme trece, vreme vine.”

Glossă, Mihai Eminescu

De câțiva ani, mai exact, de când am început să mă bucur de comuniunea ortodoxă a tinerilor, am ieșit ca un pui din găoace și m-am deschis considerabil. Dat fiind că noii mei buni prieteni sunt apropiați de Lumina Necreată, căldura lor m-a încălzit și m-a ajutat să mă dezvolt.

Însă, mi-a fost greu să recunosc crudul adevăr: am pierdut Ținta! În loc să alerg după Hristos, am preferat să alerg după oamenii minunați trimiși de El.

Valorificam mai mult discuțiile despre Dumnezeu decât discuția mea personală cu El, prin rugăciune. Preferam de nenumărate ori să citesc mesaje pe Whatsapp despre activitățile grupurilor ortodoxe, decât să citesc mesajele lui Dumnezeu din Biblie. Iar această spovedanie publică poate continua. Nu ați uitat că am devenit mai extrovertită cu timpul, nu? 😁

Dau slavă lui Dumnezeu pentru că în Cluj sunt numeroase grupuri de tineri care arată o altă față a ortodoxiei și prin care, mai mulți am devenit din nou parte din Biserică! Consider că este o adevărată șansă și mă rog să avem un ITO (n.r. Întâlnirea Tinerilor Ortodocși) imens în Rai! Pe de altă parte, dacă eu nu mă străduiesc să duc o viață ortodoxă, ci aleg să o trăiesc pe a altora, nu sunt cu mult mai diferită decât un paralizat. A sosit timpul „să mă scol, să-mi iau patul și să umblu”! Asta m-a învățat pandemia care a paralizat viețile noastre obișnuite!

Așadar, pot spune că port recunoștință izolării. Mi-a amintit că Dumnezeu este atât de mare, încât se poate face atât de mic, pentru a intra în sufletul meu de insectă. Nu știu dacă sufletul îmi este asemenea unei muște sau asemenea unei albine, mai degrabă, dar cert este că Iubirea Se dăruiește tuturor.

La final, vă doresc un timp individual cu Dumnezeu cât mai lung și roditor! Dacă tot este primăvară, să sădim acum semințele bune ale rugăciunii, ale lecturii duhovnicești și chiar ale trezviei! Mult spor la muncă, dragi lucrători și să ne bucurăm de roade în tabăra ASCOR! 😊

D. B.