Cu binecuvântarea IPS Parinte Andrei, Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului şi anul acesta Asociatia Studentilor Crestini Ortodocşi Romani filiala Cluj Napoca a fost parteneră împreună cu Clinica Pro Vita şi alte Asociaţii sau comunităţi religoase din Cluj, în organizarea Marşului pentru Viaţă în data de 24 martie 2017. Anul acesta, Marşul  a avut tema “O lume pentru viaţă. Alege viaţa!”.

Întregul program a debutat sâmbătă la ora 15:00, cu discursurile invitaţilor şi rugăciunea  Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, iar la ora 15:40 s-a pornit pe traseul stabilit. Discursurile se vor ține în Piaţa Unirii, de unde a început Marșul.

Scopul principal al „Marşului pentru Viaţă” îl reprezintă susținerea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi până la moartea naturală. Totodată, este o afirmare a familiei tradiționale și a valorilor acesteia, care sunt temelia unei societăți solide și sănătoase.

La aces Marş au fost invitaţi să participe copii, tineri, studenţi, adulţi şi familii intregi, toţi cei care cred că avortul în toate formele lui, este o fărădelege în faţa lui Dumnezeu şi o pierdere a vieţii, si au vrut să fie glasul celor peste 400 de copii avortaţi zilnic în Romania, dintre care 16 numai în Cluj.

Avem convingerea că toată strădania pentru organizarea acestei acţiuni merită şi dacă măcar un singur copil este salvat din ghearele nemiloase ale neascultării conştiinţei.

Sperăm ca Marşul să fie doar un debut sau o mărturie a sprijinului pe care suntem datori să îl arătăm în orice clipă mamelor, taţilor sau familiilor care se află în această criză.