Cu binecuvântarea IPS Parinte Andrei, Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului şi anul acesta Asociatia Studentilor Crestini Ortodocşi Romani filiala Cluj Napoca va organiza  împreună cu Clinica Pro Vita şi alte Asociaţii sau comunităţi religoase din Cluj, Marşul pentru Viaţă în data de 25 martie 2017. Anul acesta, Marşul  poartă tema “Ajută mama şi copilul. Ei depind de tine”.

Întregul program va debuta sâmbătă la ora 15:30, cu un moment artistic muzical susținut de câteva coruri de copii, urmând ca la ora 16 să ascultăm discursurile invitaţilor şi cuvântul Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei, iar la ora 16:40 să se înceapă marșul propriu-zis. Discursurile se vor ține în fața Monumentului Memorandiștilor, str. Eroilor, de unde vom porni Marșul.

 Scopul principal al „Marşului pentru Viaţă” îl reprezintă susținerea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi până la moartea naturală. Totodată, este o afirmare a familiei tradiționale și a valorilor acesteia, care sunt temelia unei societăți solide și sănătoase.

La aces Marş sunt invitaţi să participe copii, tineri, studenţi, adulţi şi familii intregi, toţi cei care cred că avortul în toate formele lui, este o fărădelege în faţa lui Dumnezeu şi o pierdere a vieţii, si vor să fie glasul celor peste 400 de copii avortaţi zilnic în Romania, dintre care 16 numai în Cluj.

Avem convingerea că toată strădania pentru organizarea acestei acţiuni merită şi dacă măcar un singur copil este salvat din ghearele nemiloase ale neascultării conştiinţei.

Sperăm ca și anul acesta cu ajutorul dumneavoastră să putem lupta împreună pentru apărarea vieţii iar Marşul să fie doar un debut sau o mărturie a sprijinului pe care suntem datori să îl arătăm în orice clipă mamelor, taţilor sau familiilor care se află în această criză.