În prezenţa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, şi a ierarhilor români şi străini, a avut loc şi festivitatea de încheiere a Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi din Europa. Evenimentul a avut loc în Sala Sporturilor din Cluj-Napoca. Manifestările de astăzi s-au deschis cu o rugăciune, urmată de prezentarea și defilarea tuturor delegațiilor.    

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a mulţumit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române, precum şi instituţiilor implicate în organizarea evenimentului. Totodată, Mitropolitul Andrei i-a îndemnat pe tineri să fie buni cu cei aflați în nevoie: „Trebuie să ajutaţi pe cei slabi şi să vă aduceţi aminte de cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos, fiindcă El a zis «mai fericit este a da decât a lua». Să vă aduceţi aminte de cei slabi, de cei ce sunt în situaţii deosebite. Amintea aici Preasfinţitul Părinte Qais şi delegaţiile din Iordania, Palestina şi Siria de greutăţile enorme pe care le au. Să duceţi acasă cele mai sfinte şi cele mai bune amintiri de la Cluj !”.

La rândul său, Patriarhul României a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei pentru curajul şi osteneala pregătirii acestui eveniment deosebit.

De asemenea, Preafericirea Sa i-a îndemnat pe tineri să păstreze frumusețea comuniunii.

„Frumusețea Ortodoxiei dinamice se vede în tineretul evlavios, înțelept, cuminte și prietenos. Vă îndemn să păstraţi această frumusețe a comuniunii tinereții și să vă inspirați din ea pentru a organiza unele întruniri în Bisericile de acasă, chiar dacă nu toate sunt de 6000 persoane. Important este acest duh, acest spirit al comuniunii tinerilor din întreaga lume. Noi am rămas impresionați de binecuvântarea pe care Dumnezeu a dăruit-o prin voi, tinerii”, a subliniat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Festivitatea s-a încheiat cu ceremonia de predare a ștafetei delegaţiei de la București, unde, în anul 2016, va fi organizată o Întâlnire Națională a Tineretului Ortodox.