In perioada 4-14 august 2015 ASCOR Cluj a organizat tabara studenteasca de vara de la Rogojel cu tema „Maica Domnului – indrazneala a gingasiei”. Au fost zile pline de activitati, ateliere, slujbe si discutii cu pr. Ciprian Negreanu precum si cu invitatii veniti in tabara.
Aici puteti vedea o parte din pozele din tabara.
http://www.dropshots.com/ASCOR/date/2015-08-17
 
TABARA ROGOJEL 2015 SITEEEEEEE
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Dragă ascorist/ taberist  ,
 
(Numarul pe care se poate lua legatura cu organizatorii 0763131852)
Tabăra ASCOR de anul acesta va avea loc la Rogojel, jud. Cluj, în comuna Săcuieu, în perioada 3-14 august 2015.
  1. Pentru buna desfășurare a taberei, va rugăm SĂ ADUCETI NEAPĂRAT:
  • 1 sac de dormit și izolir; pătură (dacă sacul e prea subțire sau dacă limita de îndurare personală a frigului e prea mică)
  •  cort
  • folie de plastic pentru asigurat cortul. Aceasta se pune deasupra cortului pentru a fi apărat de ploaie (recomandat si pe dedesubt). Zona este parțial friguroasă si nu avem magazin de unde să cumpărați dacă nu aduceți de acasa
  • haine groase și căciulă pentru dormit (dimineața și seara e nevoie de geacă și polar/fleece
  • pelerină de ploaie 
  • încălţăminte rezistentă la apă (cizme sau bocanci – pentru rouă și pentru ploaie)
  • echipament de drumeții (rucsac, bocanci etc.)
  • sfoară și prinzători de rufe
  • pălărie de soare
  • lanternă (acolo este curent electric doar lângă clădiri, iar zona corturilor e în întuneric și e dificil seara fără lanternă)
  • detergent, daca vreti sa va spalati hainele
  • 1 borcan gem, 1 borcan zacuscă și dacă puteți și miere de albine sau murături (aceste alimente nu se vor cumpăra pentru a nu îngreuia costul taberei și pentru că sunt mai gustoase pregatite acasa)
  • cafea- noi nu vom cumpara deloc, deci vom putea face doar daca aduceti dvs.
  • JOCURI de grup
  • Cei care doresc MAI POT ADUCE:
    –         plante de ceai  ( tei, menta, cimbrisor, salcam, lamaie, macese, etc.)   
    –         compot sau alte bunătăți
    –         sah, palete de badminton sau alte jocuri
    –        alte produse alimentare (Stafide, semințe, fructe uscate etc.) 
    –         ciocan/topor, foarfeca.
 
        2.Va rugam sa va SCRIETI NUMELE PE FIECARE BAGAJ  in parte, inclusiv pe izolir pentru ca, din experienta altor ani, e mai usor sa facem distributia si sa recuperam bagajele pierdute.
        3. PLECAREA va fi luni, 3 august 2015, ora 8:00 de la parcarea BILLA , Mănăștur:
        4. ÎNTOARCEREA va fi vineri, 14 august 2015, dupa-masă.
Cei ce vor veni în tabără mai târziu au ca variante de transport:
a)   cursele cu trenul Cluj-Bologa (Com. Ciucea)
Din Bologa pana în Rogojel sunt 20 de km şi nu este nici un transport în comun, rămâne varianta autostopului sau a venirii unora dintre participanţii din tabără cu o maşină (contracost).
Puteti veni si cu bicicleta pe tren până în Bologa şi să parcurgeţi restul de 20 de km până în tabără pe bicicletă. În acest caz sugerăm să trimiteţi bagajul mai devreme cu transportul cel mare de bagaje de la începutul taberei.
 
b)    cei care vin cu mașina personală trebuie să urmeze traseul Cluj- Rogojel
 
         5. Cei care veniți mai târziu sau la sfârșitul săptămânii vă rugăm să anunțați pe grupul de discuții ASCOR sau pe un bilețel la afișierul de la Biserică pentru a vă grupa și a veni mai mulți împreună.  Odată ajunși în tabără VĂ RUGĂM ANUNȚAȚI unul din organizatori, CĂ AȚI VENIT.
 
          6. Este semnal pentru rețelele telefonice doar in anumite zone restranse (ORANGE APROAPE DELOC, un pic Cosmote): NUMARUL  PE CARE SE POATE LUA LEGĂTURA CU ORGANIZATORII 0763131852
 
         7. Pentru prima zi va rugăm SA AVETI MANCARE LA VOI, caci va dura putin până ne organizăm cu bucătăria si, astfel, NU ȘTIM CÂND VOM SERVI PRIMA MASĂ.
 
        8. În tabară va fi zilnic Sfânta Liturghie,Vecernie (Paraclisul Maicii Domnului) și Discuții cu Părintele Ciprian, ateliere (muzică psaltică, toacă, cusături pe panza, călărie, cusut opinci, litografii, metaniere, cioplituri în lemn, modelaj de Fimo, lectură, drumeţii, supravieţuire, etc.).
 
IMPORTANT:
  1. Fiecare partcipant va trebui să ajute la bucătărie într-o zi.
  2. Bagajele nu vor putea fi lăsate la Bisericuță după ce ne întoarcem din tabără.
  3. Pe parcursul taberei vom avea mai mulți invitați, inclusiv  IPS ANDREI, pr. Iustin de la Oasa si Pr. Pantelimon de la Gabud.
  4. Dusurile vor fi in cabine de lemn, cu apa carata cu galeata de la bucatarie, deci, pentru cei foarte preocupati de igiena personala, ar fi bine sa stie ca este probabil ca ei sa nu poata face dus chiar in fiecare zi.
  5. Toti cei care nu stau toata perioada taberei sunt rugati sa ne anunte atat atunci cand AJUNG in tabara, cat si atunci cand PLEACA. (Lorena sau Oana Raluca). 
  6. Sa nu uitati sa va rugati pentru toti organizatorii si participantii taberei.
VA ASTEPTAM CU DRAG!
 
––––––––––––––––––––––––-
Anul acesta, la început de august, în postul Adormirii Maicii Domnului, Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România (ASCOR), filiala Cluj-Napoca va organiza tabăra studenţească de vară în localitatea Rogojel, judeţul Cluj în parohia cu hramul „Sfânta Treime” păstorită de pr. Florin Mereu. Comuna Rogojel este una dintre localităţile ce fac parte din Masivul Muntos Vlădeasa, şi promite a fi o gazdă primitoare pentru cele  două sute de tineri care vor alege să-şi petreacă altfel timpul liber în vacanţa de vară. 
 
Vom avea aşa cum am obişnuit şi în alţi ani, liturghii zilnice, slujbe de seară în cadrul cărora va fi intonat Paraclisul Maicii Domnului Pantanassa (o bună ocazie pentru cei ce vor să înveţe să cânte paraclisul aşa cum se cântă în Muntele Athos), discuţii şi catehe cu Pr. Ciprian Negreanu şi cu alţi invitaţi deosebiţi, o varietate largă de ateliere, drumeţii cu scop etnografic şi  „degustare de fructe de pădure”, dar şi multe activităţi – surpriză ce îi vor aştepta pe cei care vor prefera să se destindă într-un atare mod. Cazarea va fi la cort (în situaţii speciale avem prevăzut şi un număr limitat în interior), iar mesele vor fi adevărate agape, pregătite de echipe formate din participanţi, precum ne-am obişnuit şi în anii trecuţi. Participanţii sunt rugaţi să aducă cu ei bunătăţi (gem, dulceaţă, zacuscă, murături, ş.a.).
 
Aşa cum se ştie, specificul taberei de vară adresată studenţilor constă în trăirea şi valorificarea tradiţiilor creştin-ortodoxe, dar şi a datinilor strămoşeşti. Organizatorii evenimentului se vor îngriji ca cele două aspecte fundamentale să transpară în toate activităţile duhovniceşti, culturale şi meşteşugăreşti din timpul taberei de la Rogojel.
 
Astfel, voluntarii dibaci ai ASCOR, tineri care şi-au dezvoltat pe parcursul anilor diverse talente şi îndemânări, vor desfăşura o paletă vastă de ateliere. Împletirea metanierelor şi a cruciuliţelor, sculptatul în lemn, brodatul procoveţelor, restaurarea costumelor populare, realizarea icoanelor prin metoda litografierii, vor anima  mulţi tineri şi tinere dornici de a învăţa tehnici de lucru manual. De asemenea, vom mai avea şi atelier de învăţat tainele chitarei şi ale fluierului. Anul trecut ne-am bucurat cu toţii de iniţiativa spontană a unor participanţi de a forma un grup muzical,  aceştia au fredonat instrumental şi vocal piese compuse de Anton Pann, de asemenea ne-am bucurat şi de tiroliana pr. Teodor Tare. Oare ce minunăţii se vor mai descoperi anul acesta?…Veţi vedea.
 
Preț 200 lei/tabăra sau 18 lei/zi.
Vă aşteptăm cu drag şi în această tabără!!