Mini tabără de primăvară

În perioada 28 februarie – 2 martie, ASCOR Cluj a organizat la Mărișel, satul Rusești-Prigoană, o tabără de primăvară destinată studenților, membrilor asociației și celor care doresc să se alăture acesteia. Scopul a fost acela de a discuta pe marginea activităților desfășurate în ultimul an și de a planifica și a propune altele. Un alt obiectiv urmărit de organizatorii taberei a fost ca participanții să se cunoască mai bine, să creeze legături noi și să se apropie mai mult unul de altul și de Dumnezeu, în duhul iubirii frățești.

Astfel, unul din cele mai iubite jocuri ale taberei a fost „Îngerașul secret”. Fiecare participant a trebuie să extragă câte un bilețel pe care era trecut numele unui alt participant al taberei, devenind, astfel, îngerașul secret al acelei persoane. Pe tot parcursul șederii împreună, acesta a avut menirea de a avea grijă de acea persoană cât mai subtil cu putință, să-i facă daruri în mod nevăzut, să îi ofere sprijinul în diferite situații și tot ceea ce a considerat de cuviință pentru a-i înfrumuseța timpul petrecut în tabără. La final, fiecare îngeraș secret a fost nevoit să-și dezvăluie identitatea, conform regulii jocului, însă nădejdea e că și după tabără, vom continua să fim „îngerași secreți” ai celor din jurul nostru.

Specificul taberei a fost acela că, pe lângă rugăciunea comună (vineri seară – Vecernia, sâmbătă dimineață – rugăciunea de dimineață, iar seara – Paraclisul Maicii Domnului), în timpul meselor de peste zi, câte trei dintre participanții taberei au prezentat viețile Sfinților prăznuiți în ziua în care s-au născut. De asemenea, sâmbătă s-a creat un moment deosebit și neprevăzut, în care foarte mulți dintre cei prezenți au mărturisit felul în care i-a ajutat Maica Domnului în diferite momente ale vieții – pe unii chiar să se întoarcă la credință.

Jocurile de grup, atât de interior, dar și de exterior, au ajutat mult la sudarea grupului. Unul din cele mai solicitante jocuri de interior a fost crearea unui sistem prin care un ou lipit de tavan să ajungă în tigaia din mijlocul spațiului în care ne aflam fără să se spargă și folosind doar 12 coli de hârtie, sfoară și bandă adezivă. Dintre cele de exterior, cel mai popular a fost voley. Nu au lipsit nici cântecele la chitară, drumeția și vizita la vâltoarea satului.

Duminică am asistat la Sfânta Liturghie la biserica Sfântul Nicolae din Someșu Rece, o localitate apropiată, unde o parte din participanți a cântat la strană. După slujbă am avut ocazia să simțim căldura cu care am fost primiți – am fost cinstiți cu o gustare și cu multă bucurie. Tot duminică, după masa de prânz și o mult așteptată repriză de voley, a avut loc înmânarea diplomelor de participare și dezvăluirea identității îngerașului secret, în acorduri de chitară. Diplomele aveau inscripționate calitățile mai pregnante ale participanților surprinse de organizatori pe parcurul taberei. Un lucru inedit a fost că fiecare a primit câte un tricou cu sigla A.S.C.O.R.

Nădăjduim că a fost o experiență folositoare și un real ajutor în lupta de a păstra și a transmite mai departe duhul filocalic în care a fost înființată această asociație – Asociația studenților creștini ortodocși. Dumnezeului nostru slavă pentru toate!

tabara-primavara-mari-11