Sâmbătă 25 ianuarie, de la ora 13:00, a  avut  loc la cinematograful Victoria o proiecție specială a filmului documentar BA SE POATE regizat de Tedy Necula, cunoscut ca singurul regizor de film cu dizabilităţi din România. Filmul a fost lansat în premieră naţională pe 3 decembrie 2013 la Cluj-Napoca și prezintă povestea unei rețete educaţionale de succes. Mai exact este prezentată povestea a cinci licee care şi-au crescut semnificativ rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat în urma implementării unui proiect de educaţie prin coaching, proces de învăţare prin redefinire. Vizionarea filmului documentar BA SE POATE a fost urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul Tedy Necula. Proiecţia s-a adresat în special elevilor de liceu, cadrelor didactice şi părinţilor și a avut loc la inițiativa parohiei „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Cluj-Napoca.
 
 
Ba Se Poate este un film documentar despre o reţetă educaţională de succes, o premieră în România. Documentarul prezintă povestea a cinci licee tehnologice din Romania care şi-au crescut rata de promovabilitate de la 2 la 40% în urma implementării proiectului „Zburd – Educaţie prin coaching”. Proiectul Zburd a fost implementat de către Asociaţia ROI în Bucureşti, Iaşi, Braşov, Sibiu şi Câmpulung-Muscel. Timp de doi ani, membrii asociaţiei au consolidat prin coaching relaţia elev-profesor-părinte, lucru care a contribuit la creşterea performanţei fiecărui liceu implicat în program.
Simona David-Crisbăşanu, iniţiatoarea proiectului, împreună cu numeroasa echipă de coach au adus astfel o premieră în educaţia din România, prin conştientizarea faptului că schimbarea cea mai puternică şi facilă vine din interior. Ei au sudat legătura dintre cei trei actori principali în procesul schimbării -elevii, profesorii şi parinţii- şi împreună au identificat ţintele, paşii şi soluţiile pentru a depaşi, în fiecare caz, nivelul de liceu foarte slab. Regizorul Tedy Necula a documentat derularea proiectului şi a realizat un lungmetraj educaţional. Filmul ”Ba Se Poate!” surprinde poveştile de succes ale elevilor, profesorilor şi părinţilor din fiecare liceu. Imaginea filmului este semnată de Cosmin Nistor, iar coloana sonoră aparţine compozitorilor Georg Mausolf şi Nicklas Bauske.
 
„M-a fascinat ambiţia cu care elevii au depăşit barierele impuse de statutul lor social sau de nivelul general de educaţie din cele cinci licee. Am reuşit să aratăm drumul spre succes al elevilor. Ei, împreună cu coachii, profesorii şi părinţii au arătat că <> să performezi în plan educaţional şi personal, atunci când cineva te ajută să conştientizezi propriul tău potenţial. Filmul va fi propus pentru selecţie la 400 de festivaluri internaţionale de film”, a declarat regizorul filmului, Tedy Necula, cunoscut ca singurul regizor de film cu dizabilităţi din Romania. Tedy Necula produce campanii şi filme social-inspiraţionale despre proiecte ale unor organizaţii precum UNICEF, Consiliul European, Blue Heron Foundation, JRC Germany şi diferite fundaţii locale. (sursa www.radiorenasterea.ro)
filmul ba se poate