Două conferinţe în scop caritabil au fost susţinute, în Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului, de către maestrul Dan Puric, în beneficiul construirii noii biserici a Mănăstirii „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul“ – Piatra Craiului.

Tabara de vara ASCOR Cluj a fost la Mănăstirea Piatra Craiului, unde ne-am bucurat de o găzduire frumoasă din partea părintelui stareţ Antonie.

Conferinţele au avut loc la Cluj-Napoca şi Zalău, în zilele de 23 şi 24 ianuarie. În cadrul evenimentelor, maestrul Dan Puric a vorbit celor prezenţi despre „Sufletul românesc“, temă ce reprezintă şi titlul noii sale cărţi ce a fost lansată cu această ocazie.

Banii strânşi în urma conferinţelor au fost donaţi Mănăstirii „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul“ de la Piatra Craiului, în vederea susţinerii construcţiei noii biserici a aşezământului monahal. Potrivit stareţului Mănăstirii Piatra Craiului, protosinghelul Antonie Flore, la Cluj-Napoca conferinţa a avut loc în Sala Auditorium Maximum a Universităţii „Babeş-Bolyai“, cu începere de la ora 18:00, iar în municipiul Zalău, în Sala „Brilliant Parc“ de la Grădina Poporului, tot de la ora 18:00.

Mănăstirea „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul“, este situată pe raza localităţii Bucea, în dreptul Popasului Piatra Craiului. Aşezământul monahal a fost înfiinţat în anul 1995, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire mitropolit Bartolomeu. 

dan puric suflet romanesc

 

conferinta dan puric cluj

 http://basilica.ro/_upload/img/13553_p18e55b808tu61t1260fvfu1q9ma.jpg