Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români – Cluj-Napoca va avea prilejul și în anul acesta de a vă invita la tabăra studențească de vară, organizată în perioada 30 iulie – 9 august în județul Cluj, comuna Mărgău, satul Scrind-Frăsinet.

Tema taberei de anul acesta este „Ascultați de mai-marii voștri”, fiind o temă care înglobează și omagirea a 100 de ani de la nașterea și 10 de la adormirea întru Domnul a ÎPS-ului Bartolomeu Anania, dar și spre cinstirea părinților duhovnicești care au avut un rol formator al ASCOR Cluj-Napoca. Astfel încât, invitații principali se vor enumera din rândul celor care l-au cunoscut îndeaproape pe Înaltpreasfințitul Bartolomeu, dar și a celor care au fost apropiați de ai Părintelui Teofil Părăian sau ai Preasfințitului Vasile. În același timp vom avea bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Părintele Ciprian Negreanu, preotul misionar al Bisericii Studenților din Hașdeu, și care va susține aproape zilnic discuții tematice cu participanții taberei.

 

În cadrul taberei participanții vor participa în fiecare dimineață la slujba Sfintei Liturghii, seara la Paraclisul Maicii Domnului sau la citirea neîncetată a psaltirii. Vom avea drumeții şi vom explora peisajul înconjurător, vom avea ateliere și meșteșuguri, cazare la cort în aer liber, pregătirea în echipă a mesei, și multe altele. Ateliere inedite: caiac, pictură, fotografie, etc

Costul integral al taberei este de 350 de lei sau 250 de lei pentru studenți, respectiv 35 de lei pe zi. În momentul înscrierii e necesar un avans de minim 200 de lei și se menționează transportul cu autocar sau cu alte mijloace. Data limită pentru înscrieri este 25 iulie.

De asemenea, cei care nu doresc să stea la cort îi vom putea îndruma spre pensiuni din zonă. Pentru cei cu copii şi dornici să participe în tabără nu le putem asigura cazare, nici nu ne putem asuma răspunderea pentru copiii lor, dar pot căuta cazare în satele vecine ori la pensiuni.

Înscrierile se pot face la:

Alexandra Maior – 0757048575
Anca-Maria Bica – 0757344559
Lucian Troinea – 0746901747
Andrei Chețan – 0753834545

 

Pentru buna desfășurare a taberei, vă rugăm SĂ ADUCEȚI NEAPĂRAT cu voi:


un sac de dormit și IZOLIR,  plus PĂTURĂ (dacă sacul e prea subțire sau dacă limita de îndurare personală a frigului e prea mică) 2. Cort (cei care au); cine nu are cort e rugat să o anunțe cât mai curând pe Anca-Maria Bica (0757344559), dacă nu ați anunțat la înscriere, pentru a putea face distribuția în corturi; dacă aveți corturi în PLUS, vă rugăm, de asemenea, să ne anunțați.

Cortul  e neapărat să fie asigurat cu folie de plastic pe deasupra pentru a fi apărat de ploaie (recomandat și pe dedesubt). Zona este parțial friguroasă si nu avem magazin de unde să cumpărați, dacă nu vă aduceți de acasă.

haine groase și căciulă pentru dormit ( dimineața și seara s-ar putea să fie nevoie de geacă și polar/fleece). Zona nu este excesiv de friguroasă, dar după cum vedeți vremea anul acesta este imprevizibilă.

pelerină de ploaie 

!!! Încălțăminte rezistentă la apă (cizme sau bocanci – ÎN TABĂRĂ E MULTĂ IARBĂ și dimineața, chiar și în zilele călduroase, e rouă și te UZI FOARTE UȘOR și este utilă și în caz de ploaie)!!! 

LANTERNĂ (acolo este curent electric doar lângă clădiri, iar zona corturilor e în întuneric și e dificil seara sau în zorii zilei fără o sursă de lumină)

echipament de drumeții (rucsac, bocanci etc.)

sfoară și prinzători de rufe

pălărie de soare

1 borcan gem, 1 borcan zacuscă și dacă puteți și miere de albine sau murături (aceste alimente nu se vor cumpăra pentru a nu îngreuia costul taberei și pentru că sunt mai gustoase pregătite acasă)

cafea – noi nu vom cumpăra deloc, deci vom putea face doar dacă aduceți voi

detergent, dacă vrei sa-ti speli hainele

Dușurile vor avea loc în cabine, la găleată.

Cei care doresc MAI POT ADUCE:    

– Plante de CEAI   

– compot sau alte bunătăți 

– șah, palete de badminton sau alte jocuri

– alte produse alimentare decât cele de bază (paste, conserve de pește, diverse semințe, stafide etc.)

– ciocan/ topor, foarfecă, briceag

Vom reveni în timp cu mai multe detalii, dacă va fi necesar.