Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români – Filiala Cluj Napoca (A.S.C.O.R. Cluj) organizează atât seri duhovnicești cât și conferințe cu personalități marcante ale ortodoxiei și culturii românești.  Conferinţele, cu o tradiţie de peste 20 ani, ne invită şi ne învaţă să pătrundem mai adânc în trăirea spiritualităţii creştin ortodoxe, mai ales în perioadele de post unde se cade să ne îndreptăm mai atent către rugăciune, fapte bune și urmarea poruncilor lui Dumnezeu.
 
Marți, 04 decembrie 2018 avem bucuria să îi invităm și să îi primim în mijlocul nostru pe domnul Răzvan Bucuroiu și domnul Marius Vasileanu din București.
 
În prima parte a întâlnirii, invitații vor susține o conferință de la ora 20:00 la amfiteatrul „Ioan Silaghi Dumitrescu” al Facultății de Chimie (Str. Arany Janos, 14) cu tema „Catedrala Patriarhală – un nou început întru bucurie”, domnul Marius Vasileanu va prezenta colecția de cărți intitulată „Cele mai frumoase predici” publicate la Editura Lumea Credinței iar apoi va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri din partea invitaților.

Dl. Răzvan Bucuroiu este director fondator al Editurii Lumea Credinței, care are în portofoliu revistele Lumea CredințeiLumea MonahilorSfinții OrtodoxieiCase Regale etc. A fost redactor la Romania Liberă, Ziua și Azi și redactor șef al editurilor Anastasia, România Creștină și Ponte. A fost director de programe la PAX TV și editorialist Radio România Actualități. Este președintele Asociației Ziariștilor și Editorilor Creștini (AZEC) și membru UNITER. Coordoneaza TVR 3. Este autor și co-autor al volumelor: Cum să-i învățăm pe copii religia?21 de chipuri ale mărturisirii și La curțile Duhului.

Dl. Marius Vasileanu este doctor în antropologia religiilor, scriitor, filosof, realizator și invitat în multe  emisiuni radio-TV cu teme legate de fenomenul „Rugul Aprins”, de viața părinților Daniil Sandu Tudor, Mircea Vulcănescu, Alexandru Mironescu sau alte teme actuale.  Domnul Marius Vasileanu a mai fost invitatul ASCOR Cluj în anul 2016 în cadrul unei conferințe despre „Rugul Aprins” și în anul 2017 în cadrul taberei studențești de vară.

Vă aşteptăm cu drag!

 

Întâlnirea se poate asculta aici: