Va rugam sa semnati acum si sa insemnati si pe altii sa semneze o petitie online impotriva proiectului de lege contra deţinuţilor politici (in fapt, o lege contra celei mai mari parti din elita intelectuala interbelica, a eroilor, martirilor si sfintilor nostri din perioada comunista, a istoriei si culturii noastre).

Prin noua lege, nu vom mai putea vorbi decit in termeni denigratori de Nae Ionescu, Paulescu, Simion Mehedinti, Eliade, Noica, Cioran, Radu Gyr, George Manu, Nichifor Crainic etc. etc. Operele acestora vor fi puse la index. Nici unul dintre stralucitii nostri carturari interbelici, dintre fostii detinuti poltici sau luptatorii in rezistenta armata anticomunista, care au fost membri in Miscarea Legionara sau Fratiile de Cruce, nu vor mai putea fi omagiati (prin statui, nume de strazi si de institutii, articole, carti, simpozioane si conferinte, filme etc). Nici unul dintre sfintii inchisorilor, incepind cu Valeriu Gafencu, care au apartinut ML sau FDC nu vor mai fi recunoscuti ca atare in mod public, cinstiti si canonizati.

Puteti vedea continutul si stadiul legii (adoptata in Senat, in lucru la Camera Deputatilor) aici: http://parlament.openpolitics.ro/politici/propuneri/89ecc3f5-abeb-4d51-a3e0-fe55aa8bbe77
Doamne ajuta!