Mii de tineri ortodocși din întreaga Europă se vor întâlni anul acesta la Cluj-Napoca sub genericul „împreună pentru viitorul Europei”. Întrunirea va fi organizată de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului la începutul lunii septembrie și este înscrisă în calendarul manifestărilor pe care municipiul le va găzdui, în contextul în care Cluj-Napoca este în 2015 Capitală europeană a tineretului.

La acest eveniment, în premieră pentru întreaga lume ortodoxă, sunt așteptați peste 5 mii de tineri din țară, dar și din țări precum Republica Moldova, Rusia, Grecia, Ucraina, Bulgaria, Serbia, Polonia, Cehia și Slovacia, Finlanda, Georgia, Albania și Cipru, Siria și Palestina, a declarat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, Pr. Bogdan Ivanov. Pe parcursul a 4 zile, cât  va dura întâlnirea, vor fi organizate conferințe și dialoguri cu tinerii,  workshop-uri tematice stradale, dar și concerte de muzică ușoară, folk și populară. Nu vor lipsi din program rugăciunile de dimineață ce vor avea loc la Catedrala mitropolitană, sesiuni de prezentare a tradițiilor specifice ale fiecărei țări ortodoxe participante, o paradă a costumelor populare și concursuri  și activități interactive, a adăugat pr. consilier Bogdan Ivanov .

Manifestarea va culmina duminică, 6 septembrie, cu o liturghie solemnă ce va avea loc dimineața pe platoul din fața Catedralei mitropolitane și cu o procesiune ce va fi organizată duminică seara prin centrul Clujului. Totul se va încheia cu rugăciunea de seară de la Catedrală și concertul de bun rămas în Piața Unirii.

Articol preluat de pe site-ul Radio Renasterea.

intalnirea tinerilor crestini ortodocsi din europa