Cu binecuvântarea IPS Parinte Andrei, Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului anul acesta Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani filiala Cluj Napoca a organizat in data de 22 martie Marsul pentru Viata impreuna cu asociaţii provita precum Clinica ProVita, instituţii şi comunităţi religioase locale, parohii ortodoxe din Mitropolia Clujului, Liga Tinerilor Creştin-Ortodocşi Români Filiala Dej, Oastea Domnului din Cluj, Parohia Sf. Ioan Gura de Aur. Putem spune ca acesta a devenit cel mai mare eveniment pro viata din Cluj Napoca in ceea ce priveste numarul de organizatori dar si numarul de participanti. Pe plan naţional, acest eveniment s-a desfasurat cu participarea a 39 de oraşe.

La Cluj Napoca, anul acesta au participat peste 1000 de persoane.

Ca in fiecare an alegem aceasta perioada deoarece este inrudita cu sarbatoarea Buneivestiri din 25 martie, si trebuie mentionat ca a devenit déjà un fenomen national ca in luna martie sa se organizeze o astfel de manifestare. Anul acesta Marsul a incheiat o serie de evenimente desfasurate in perioada 17-23 martie intitulata Saptamana pentru Viata. Acest demers este incurajat si de comunitatile  internationale , in marile capitale ale lumii, unde in luna ianuarie a acestui an s-au adunat zeci de mii de participanti in Paris, sau peste jumatate de milion in Washington.

Scopul principal al „Marşului pentru Viaţă” îl reprezintă susținerea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi până la moartea naturală. Totodată, este o afirmare a familiei tradiționale și a valorilor acesteia, care sunt temelia unei societăți solide și sănătoase. 

Sloganul marsului de anul acesta a fost ,,O voce pentru cei fara voce” pentru ca suntem, si vom incerca sa fim tot timpul vocea de aparare a copiilor avortati sau in plan de avort.  Intr-o societate a carei conducere administrativa nu distruge de la radacina acest flagel ce afecteaza calitatea unui neam statornic in valori morale si pretuitor de viata si inchide ochii la formele vadite sau ascunse de crima,  schimbarea nu poate veni decat din partea noastra.

La aces mars au participat copii, tineri, studenti, adulti si familii intregi, cu alte cuvinte, toti cei care cred ca avortul in toate formele lui, este o faradelege in fata lui Dumnezeu si in fata oamenilor si au vrut sa fie glasul celor peste 22 de milioane de copii avortati numai in Romania de 60 de ani incoace.

Vă mulţumim pentru că aţi participat şi vă îndemnăm să vă rugaţi pentru ca fenomenul uciderii legale să înceteze, mai ales la noi în ţară.

 

marsul pentru viata

marsul pentru viata 2014 ascor cluj