Sâmbătă  20 aprilie 2013, s-a desfăşurat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului  Andrei, Pelerinajul Tinerilor pe Jos de la Iclod la Mănăstirea Nicula, editia a III-a.

Pelerinajul este închinat Maicii Domnului şi este organizat anual în a cincea săptămână din Postul Paştilor.
 
Pelerinajul se adresează in special tinerilor (minim 14 ani) și presupune parcurgerea pe jos a 17 km din localitatea Iclod la Mănăstirea Nicula (aprox. 5 ore de mers pe jos), iar la întoarcere încă 7 km de la Mănăstirea Nicula până la gara din Gherla (până acum la întoarcere, aceşti 7 km nu i-am parcurs pe jos deoarece călugării s-au oferit de fiecare dată să ne transporte cu maşina la gară).
 
Pelerinajul a fost public,  fiind mediatizat prin Radio Renaşterea şi oricine a putut participa. Anul trecut, grupul participant majoritar a fost de la ASCOR, alăturându-se şi Grupul nostru de Tineret și alți tineri (in total, aprox. 70 de tineri pelerini). Anul acesta au luat parte aproximativ 250 de pelerini, in mare parte tineri.
 
Programul:
7:00 – participare la liturghie la Catedrală sau la altă biserică aleasă de Ps. Vasile;
10:30 – Intalnire in fata Catedralei Ortodoxe Mitropolitane;
11:35 – plecare cu trenul spre localitatea Iclod;
19:00 – vecernie şi cina la Mănăstirea Nicula;
22:15 – întoarcere cu trenul de la Gherla la Cluj-Napoca;
 
 Fiecare participant a purtat o icoana in timpul pelerinajului.
 
Ca şi anul trecut, alături de ASCOR Cluj, Grupul nostru de Tineret a aparut pe afiş ca fiind grup organizator, şi au participat cel puţin 10 persoane din partea Grupului.
 
A  fost un pelerinaj cu totul special deoarece  Preasfinţitul Vasile Someşanul a participat alături de noi!
 
Vă aşteptăm să veniţi alături de noi şi la anul!
 

Pelerinaj Nicula 2013