În a patra săptămână a postului, joi, 4 Aprilie a avut loc conferinţa susţinută de  Pr. Ioan PINTEA cu tema Căi privilegiate ale întâlnirii cu Hristos

Pr. Ioan Pintea

  Invitatul serii duhovniceşti, Pr. Ioan,  este  preot paroh la Biserica “Sfinții Trei Ierarhi” Bistrița, șef serviciu la Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, redactor-șef „Mișcarea literară” şi membru al Uniunii Scriitorilor din România (filiala Cluj). 
       Indrăgeşte poezia, ca dovadă au luat naştere volumele precum Frigul și frica, Mormântul gol, Grădina lui Ion, Casa Teslarului. Este autor a numeroase convorbiri, eseuri şi jurnale, îngrijeşte ediţii de cărţi ale părintelui Nicolae Steinhardt, şi este interesat de volume colective de literatură și teologie precum Caietele de la Rohia,  Logos: Arhiepiscopului Bartolomeu, ş.a.
 
       Programul serii duhovniceşti a fost cel obişnuit. La ora 18:00 Pr. Ioan a participat la slujba vecerniei la Catedrala Mitropolitană, după care a susţinut o cuvântare,  iar de la ora 20:00 părintele s-a întâlnit într-un dialog cu tinerii la Amfiteatrul Facultăţii de Chimie (Parcul Mare-Str. Arany Janos, nr. 11).