Cu binecuvântarea IPS Parinte Andrei, Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului şi anul acesta Asociatia Studentilor Crestini Ortodocşi Romani filiala Cluj Napoca a organizat împreună cu alte asociaţii Marşul pentru Viaţă în data de 26 martie 2016 cu tema “Pro viaţă, pro familie”.

Ca în fiecare an alegem această perioadă deoarece este înrudită cu sărbătoarea Buneivestiri din 25 martie, este o perioadă încărcată de post, rugăciune, aşteptarea Învierii care deja a venit, şi este un fenomen naţional ca în luna martie să se organizeze manifestări în sprijinul promovării culturii vieţii. Anul acesta,am avut şi o conferinţă în data de 28 martie la Casa de Cultură la ora 19:00 cu dl. doctor Ionel Cioată, specialist în obstetrică-ginecologie din Timişoasa care a renunţat să facă avort şi este un  militant pentru încetarea avorturilor şi a susţinerii familiei, a pruncilor, a vieţii.

Acest eveniment se încearcă a fi ca în fiecare an, unul naţional.  Anul trecut au organizat marşul peste 60 de oraşe: Bistrița, Dorohoi, Cluj-Napoca, Galați, Deva, Hârlău, Iași, Pașcani, Piatra-Neamț, Bacău, Târgu-Jiu, Constanța, Timișoara, Zalău, Aiud, Alba Iulia, Ocna Mureș, Arad, Brașov, Buzău, Câmpiak Turzii, Turda, Sf. Gheorghe, Târgoviște, Craiova, Giurgiu, Ploiești, Satu Mare, Fălticeni, Vicovu de Sus, Lugoj, Slatina, Corabia, Drăgănești-Olt, Balș, Caracal, Călărași, Suceava, Oradea, Mediaș, Năsăud, etc.

Scopul principal al „Marşului pentru Viaţă” îl reprezintă susținerea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi până la moartea naturală. Totodată, este o afirmare a familiei tradiționale și a valorilor acesteia, care sunt temelia unei societăți solide și sănătoase.

La aces marş sunt invitaţi să participe copii, tineri, studenţi, adulţi şi familii intregi, toţi cei care cred că avortul în toate formele lui, este o fărădelege în faţa lui Dumnezeu şi o pierdere a vieţii, si vor să fie glasul celor peste 400 de copii avortaţi zilnic în Romania, dintre care 16 numai în Cluj.

Acțiunea s-a derulat sâmbătă, 26 martie 2016, în Piaţa Unirii, la ora 11:30  unde s-a început cu o binecuvântare rostita de ÎPS Andrei  după care s-a pornit pe traseul din centrul oraşului.

Vă mulţumim pentru participare!

marsul pentru viata 2016 ascor cluj