Am avut  bucuria sa mergem  in primul nostru pelerinaj din anul acesta universitar. Dupa acest pelerinaj, ne-am intors cu mai multa ravna de cinstire pentru sfintii romani sau de alt neam, salasluitori pe pamant romanesc.

In prima zi, ne-am oprit la catedrala mitropolitana din Alba Iulia. Cetatea ne-a primit cu zidurile ei reci, in sanul  catedralei, unde am simtit cu totii caldura si grija lui Dumnezeu prin Dumnezeiasca Liturghie. La aceste simtiri s-a adaugat si vocea unui parinte de la Manastirea Lupsa care psalmodia ingeresc.

Ne-am continuat drumul nostru la catedrala din Sibiu, unde ne-am inchinat la moastele Sfantului Andrei Saguna. Pornind spre Turnu am ramas impresionati de frumusetea locurilor, candva strabatute de oameni inaltati catre Dumnezeu. Numai astfel de oameni, fie ei sfinti, voievozi sau pustnici, puteau ridica asemenea minunatii de manastiri inchinate lui Dumnezeu.  La Manastirea Cozia am facut o incursiune in timp si am adus multumiri voievodului Mircea Cel Batran a carui mormant salasluieste in biserica mare.

Dupa vizitarea catedralei arhiepiscopale din Ramnicu Valcea,  candva pastorita de vrednicul de pomenire Sfantul Calinic, am pornit direct catre Manastirea Hurezi. Aici am fost primiti de obstea  traitoare in ctitoria Sfintilor Martiri Brancoveni. Dupa o masa traditionala, am participat la slujba de seara, dupa care ne-am odihnit, urmand ca duminica sa participam la Dumnezeiasca Litughie atat cu sufletul cat si cu vocea (maicile ne-au lasat pe noi sa cantam), cu totii imbracati in straie populare romanesti de o minunatie cum numai strabunii nostri apropiati de Dumnezeu puteau sa faca.

Drumul nostru a continuat catre moastele Sfantului Grigorie Decapolitul de la Manastirea Bistrita, apoi la M. Arnota. Spre seara am ajuns la manastirea Curtea de Arges, unde ne-am simtit mai aproape de Sfanta Filofteia, mai ales ca parintele de acolo a deschis racla sfintei pentru noi.

Incarcati de duh, ne-am intors catre casa cu bucurie in inima, si  cu cantari in autocar :).

Pelerinaj Valcea

 

 

 

 

Pelerinaj Valcea2Pelerinaj Valcea3Pelerinaj Valcea4