Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români are bucuria de a reîncepe serile duhovniceşti şi în acest Post al Naşterii Domnului. Acestea vor debuta joi 16 noiembrie 2017 ora 18.00 cu invitarea pr. protosinghel Policarp Stoian, de la Mănăstirea Bran de lângă Braşov,  care va participa la slujba vecerniei de la Catedrala Mitropolitană unde va rosti un cuvînt învățătură. Seara duhovnicească va continua la ora 2o.00 la Amfiteatrul Facultăţii de Chimie şi Inginerie Chimică (Parcul Mare – Str. Arany Janos, nr. 11) unde părintele Policarp va susţine o conferinţă cu tema “Sensuri ale identităţii dintre Rai şi iad” şi va răspunde la întrebările adresate de către tineri şi cei prezenţi.

Vă aşteptăm cu drag!

Intrarea va fi cu totul liberă.

Parintele Policarp este originar din Bucuresti. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti iar pe parcursul celor patru ani de studiu a activat în Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români – filiala Bucureşti, timp în care a trecut prin toate funcţiile de conducere. După terminarea studiilor universitare, este închinoviat la Mănăstirea Turnu din judeţul Prahova, timp în care parcurge o perioadă de familiarizare cu rânduiala monahală, direct în Mănăstirea Vatopedi din Sfântul Munte Athos. Revenit la Turnu, îi revine ascultarea de secretar, este tuns în monahism şi primeşte hirotonia întru diacon. A fost hirotonit preot în biserica Mănăstirii Radu – Vodă din Bucureşti şi nu după mult timp, este transferat ca preot slujitor la Mănăstirea Nera.

Începând din aprilie 2006, viețuiește ca preot slujitor şi duhovnic la Schitul Bran – care devine, din noiembrie 2013, Mănăstirea Bran (judeţul Braşov, Arhiepiscopia Sibiului), unde va fi hirotesit protosinghel de către Înalt Preasfințitul Părinte Laurențiu.

Totodată, absolvă și Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna” din cadrul Universității „Lucian Blaga” – Sibiu, cu o lucrare de licență despre dimensiunea catehumenală a operei Arhimandritului Sofronie Saharov.

A susţinut conferințe, interviuri şi  a participat la emisiuni televizate cu tematică religioasă şi culturală.

Conferința se poate asculta aici: