Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români – Cluj Napoca a organizat în perioada 01 – 11 august tabăra studenţească de vară, cel mai important eveniment al Asociaţiei din timpul anului. Cu ocazia Anului Centenar a sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire, tema taberei a fost şi istorică pe lângă cea duhovnicească: Jertfa eroilor și martirilor, temeiul dăinuirii și unității neamului nostru pe pământ românesc. În acest sens, participanţii la această tabără au avut ocazia să se întâlnească în cadrul unor dialoguri atât cu părintele Ciprian Negreanu cât şi cu alţi invitaţi de seamă:

În 2 august – dl prorector Ioan Bolovan, specializat în Istoria modernă a Transilvaniei şi istoria populaţiei României în secolele XIX-XX

De la prima unire la Marea Unire din 1918

În 3 august – dl Sorin Lavric- redactor la Editura Humanitas, și profesor la Facultatea de Filosofie București;

În 4 august – Pr Hrisostom de la Mănăstirea Putna

În 5 august – Pr. Iustin de la Mănăstirea Oașa şi Pr. Pantelimon Şuşnea de la Schitul Găbud

În 6 august – Pr Bogdan Ivanov, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului

În 7 august – Pr. Mihai Aldea, scriitor, istoric și etnolog

În 8 august – dl. Grigore Pepene (94 de ani), fost deţinut politic

și 9 august, când ne-a răspuns la întrebări

 

În 9 august – Pr. Grigore Benea de la Schitul „Memorialul Gherla”

În 10 august – Pr Florin Șerbănescu, consilier patriarhal și moderator al emisiunii “Comorile Ortodoxiei” de la postul de televiziune Trinitas

Locaţia deosebită a taberei a fost în munţii Vlădeasa, în satul Vişagu din comuna Săcuieu, judeţul Cluj, în cadrul parohiei părintelui Apostol Ioan, o regiune frumoasă de munte înconjurată de brazi şi mult verde.

În cadrul taberei, cei prezenţi au putut participa în fiecare dimineaţă la slujba Sfintei Liturghii, seara la Paraclisul Maicii Domnului sau la citirea neîncetată a psaltirii. Nu au lipsit nici drumeţiile şi explorarea peisajului înconjurător, ateliere şi meşteşuguri, cazare la cort în aer liber, pregătirea în echipă a mesei, şi multe altele.

Aici puteţi urmări câteva crâmpeie fotografice din bucuria petrecută în tabără.