Ceata „Sfântul Ioan Valahul” a Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români din Cluj Napoca (A.S.C.O.R. Cluj) vă invită sâmbătă, 24 februarie 2018, de Dragobete, la spectacolul intitulat „Ţi-am ţesut din dor cămeşă…”. În cadrul evenimentului vor putea fi urmărite crâmpeie, obiceiuri şi credinţe din viaţa românilor de altădată. Cei prezenţi la spectacol vor putea admira portul românesc autentic, balade, cântece şi obiceiuri din nunta tradiţională, cântece de cătănie dar şi bocete. Spectacolul va avea loc în sala de spectacole Auditorium Maximum a Casei Universitarilor din Cluj Napoca (Str. Emmanuel de Martonne, nr.1) de la ora 19:00.
 
Cu prilejul acestui spectacol vor fi strânse fonduri pentru construirea unei case de lemn cu rol de muzeu lângă Biserica Studenţilor din Campusul Haşdeu.
 
Intrarea va fi liberă!
 
Tot mai mulți tineri poartă haine românești sau de inspirație tradițională, unii chiar fac câte-o horă, în situațiile festive, dar aceasta însă e doar o mică parte din bogăția vieții românilor de altădată, accesibilă nouă. Dacă nu ai bunici la țară sau nu ai avut de unde să afli cum se desfășura un ceremonial tradițional, la sat, de la un cap la altul, dar te interesează să afli despre valorile lumii din vechime, transmise prin muzică, port și ceremonial, te invităm să participi la spectacolul ”Ți-am țesut din dor, cămeșă”. Vei vedea și vei înțelege cum era viața în satele românilor, de la naștere la mormânt, vei înțelege cum se desfășura o nuntă, vei asculta cântece de leagăn, balade, cântece de nuntă, dar și bocete. Totodată, vei vedea tineri îmbrăcând haine autentice, portul românesc de sărbătoare, din diferite zone ale țării, şi vei avea acces la o lume pe care nu o mai poți vedea nici la sat, dar care e lumea strămoșilor tăi. E o lume plină de sens și simboluri, care așteaptă să fie descifrată.

PS: Acest spectacol e o contraoferta unică! 😉
Însă accesul este nelimitat la viața și valorile strămoșilor noștri!