Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români  – Cluj Napoca organizează în data de 29 iulie 2017 un pelerinaj la mănăstirile din Episcopia Severinului şi zona Cazanelor Dunării.

    Pornirea în pelerinaj se va face de la ora 00.00 de la Casa de Cultură a Studenților. Prima oprire va fi spre dimineaţă la mănăstirea Vodița.
Pelerinii vor merge apoi mai departe spre Mănăstirea Mraconia unde vor sta la Sfânta Liturghie.  Vor porni pe un traseu de munte de 2, 5 ore, pe vârful Ciucarul Mare de unde vor putea admira Cazanele Mari, Cazanele Mici și o parte din Serbia.
     Se va coborî apoi
spre satul Eselniţa la 17 km de Mraconia unde ne vor vizita muzeul etnografic îngrijit de pr.  Sever Negrescu.  Traseul se va continua apoi cu încă 6 km spre Mănăstirea Sfânta Ana din Orșova.

     A.S.C.O.R. Cluj Napoca organizează de mai bine de 3 ani în fiecare lună pelerinaje pe  jos sau cu bicicleta în toată ţara la care participă in principal tineri, dar şi oameni de toate vârstele.

     Prin aceste acţiuni pelerinii aduc o mărturie vie a credinţei ortodoxe şi în afara spaţiului bisericesc iar împreună se dovedesc neobosiţi în cunoaşterea frumuseţii Bisericii lui Dumnezeu în întregimea ei. Diversitatea şi mulţimea obiectivelor alese conturează nevoia tânărului dar şi a oricărui om de a fi tot timpul într-o permanentă mişcare, în drumul său către şi cu Dumnezeu.