Luni seara, după slujba sfântului Maslu, de la ora 20:00 în sala C4 a Cantinei Studenţilor din Campusul Haşdeu (lângă Biserica Studenţilor) am continuat întâlnirile noastre de seamă cu oameni de cultură. De data aceasta l-am avut invitat pe dl. Ion Costin Manoliu, cunoscut scriitor şi scenarist.

Despre invitat ştim că a avut şi are în continuare o contribuţie considerabilă asupra scenariilor radiofonice difuzate pe canalele naţionale de radio, şi o serie de articole publicate în presa religioasă referitoare la viaţa şi învăţătura părintelui Arsenie Boca.

Dintre scenariile radiofonice amintim: Secretul Fortului 13, Exerciţii de memorie, o paranteză tristă a istoriei, ş.a.

Dintre articolele de presă amintim: Pe urmele Părintelui Arsenie Boca – Mărturia doamnei Maria Ballasch, Amintirile Maicii Glicheria, Parintele Arsenie Boca in amintiri – Marturiile Parintelui Ioan Sofonea, Pe urmele Parintelui Arsenie Boca – Intalnirea cu Nichifor Crainic, Pe urmele Parintelui Arsenie Boca – Student la Academia de Belle Arte din Bucuresti (publicate în rubrica de Spiritualitate a revistei Formula AS).

‘Am cunoscut foarte mulţi oameni care l-au cunoscut personal şi direct pe părintele Arsenie, începând chiar din 1940 şi până aproape de trecerea la Domnul a părintelui, în 1989. Mi-au rămas foarte multe ore filmate cu aceşti oameni care l-au cunoscut, poate peste 30 de ore. Aşa s-a născut şi acest al doilea film, intitulat ‘Întâlniri cu un sfânt’ care se referă doar la perioada 1968-1988, adică perioada în care părintele Arsenie Boca a pictat biserica ‘Sfântul Nicolae’ din satul Drăgănescu şi în care foarte mulţi dintre cei care l-au cunoscut în anii ’40-’48 la mânăstirea de la Sâmbăta l-au putut reîntâlni sau copii acestora sau oameni care pur şi simplu erau sfătuiţi să meargă şi să ceară un sfat’, a afirmat Ion-Costin Manoliu.

dl-ion-costin-manoliu

 

Conferința se poate asculta aici.