Miercuri, 07 decembrie 2016, va avea loc la Sala Auditorium Maximum din Cluj Napoca (Str. Emanuel de Martonne, nr. 1) anualul spectacol de colinde al comunităţii Bisericii Studenţilor din Haşdeu şi Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, Filiala Cluj Napoca. Acesta va fi intitulat „Trepte de înălţare spre Sfântul Nicolae” şi în cadrul acestuia vor interpreta corurile Bisericii Studenţilor:
Corul “Sf. Lavrentie al Cernigovului”
Grupul “Anton Pann”
Corul de copii “Sf. Nicolae”
Corul de adolescenţi “Sf. Spiridon”
Ceata “Sf. Ioan Valahul”

Corul “Sf. Lavrentie al Cernigovului” s-a unit în vara anului 2012 când au adus în auzul tinerilor şi studenţilor prezenţi în tabăra A.S.C.O.R. de pe culmile satului Ciosa din Valea Bârgăului, o serie de cântări vechi de origine slavonă, care unesc sunetele slavone cu cele bizantine. Cântările, rar întâlnite pe meleagurile noastre, sunt însoţite de o frumoasă unire în duh a celor care le interpretează. Numele corului poartă ocrotirea Sfântului Lavrentie al Cernigovului renumit pentru minunile, proorociile dar şi calităţile sale coristice. În prezent, corul Sf. Lavrentie armonizează Sfânta Liturghie şi celelalte slujbe rânduite la Biserica Studenţilor.

 „Anton Pann” este un grup de băieţi, format în anul 2013, care la începuturile sale a participat la spectacolele de colinde organizate la Biserica Studenţilor, urmând să se extindă într-o formă mai largă, participând şi la alte spectacole din timpul anului. Tonurile psaltice îi caracterizează pe membrii grupului.  Aceştia dau răspunsurile la Sfânta Liturghie din fiecare marţi dimineaţa.

Corul “Sf. Nicolae” este format din copii de vârstă şcolară şi a avut mai multe apariţii în cadrul spectacolelor de colinde. Este expresia muzicală a copiilor care vin la Biserica Studenţilor în fiecare săptămână.

Corul de adolesecenţi „Sf. Spiridon” îşi va avea debutul promiţător cu ocazia acestui spectacol de colinde. Este format din tineri care vin la Biserica Studenţilor şi participă la activităţile şi evenimentele organizate  în timpul anului.

Ceata “Sf. Ioan Valahul” reprezintă cel mai numeros grup, având cea mai bogată tradiţie de-a lungul timpului în cadrul spectacolelor organizate la Biserica Studenţilor. Membrii grupului apar pururi însufleţiţi de dorul fâr’ de margini a vieţii simple şi curate trăite de ţăranul român,  Aceştia ne vor învăţa cum să purtăm şi să înţelegem bucuria Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos. Ceata „Sf. Ioan Valahul” va îmbrăca cu cinste nepreţuitele straie de sărbătoare de prin lumea uitată adunate.

Intrarea la spectacol va fi liberă
Vă invităm cu drag!

 

spectacol-colinde-ascor-cluj-2016