Am avut bucuria să organizăm a opta editie a pelerinajelor pe jos si cu bicicleta. De data aceasta am fost la manastirile din partea Olteniei de Nord.
Pelerinajul s-a desfăşurat în perioada 14-15 noiembrie 2015 în apropierea hramului Sfântului Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistriţa.
Plecarea cu autocarele din Cluj a fost in noaptea de vineri spre sambata. Prima oprire a fost la Man. Bistrita unde ne-am inchinat la Sfintele Moaste si am pus inceput bun pelerinajului.
A urmat urcarea la Mănăstirea Arnota, unde ne-am minunat de splendoarea naturii care înconjoară această sfântă mănăstire. O parte din pelerini au pornit chiar cu bicicleta pe aceste înalte suişuri.
Am coborât din nou la Bistriţa de unde ne-am pornit pe jos spre Manastirea Surpatele (22-24km). Pelerinii cu bicicleta au pornit spre Mănăstirea Hurezi urmând ca şi aceştia să se îndrepte către alt frumos urcuş al Mănăstirii Surpatele. Odată cu lăsatul serii am fost primiţi cu căldură de către obştea mănăstirii şi vrednicul părinte duhovnic Arsenie.
Cu lumânări în mâini, la lumina stelelor, în glas de toacă şi de voci rugătoare am mers pe drumul Doamnei Brancoveanu, drumul unde doamna Maria Brancoveanu ii plangea pe Sfintii Martiri Brancoveni, şi am ajuns la Manastirea Dintr-un Lemn unde au şi innoptat cea mai mare parte din pelerini.
 A doua zi tot grupul a rămas la Sfânta Liturghie la Măn. Dintr-un Lemn după care au trecut şi la Mănăstirea Hurezi.
Vă mulţumim  pentru participare şi lui Dumnezeu pentru darul vremii binecuvântate!
 
 Pelerinaj pe jos in OLTENIA ascor cluj
 
Traseul cu bicicleta va fi: Horezu – Man Horezu – Man Bistrita – Man Arnota – Man Surpatele -Man Dintr-un Lemn – 42 km.
La Man. Dintr-un Lemn si Horezu vor fi cazate 70 de persoane, urmand ca ceilalti pelerini sa se  intoarca sambata seara la Cluj, iar sosirea lor va fi in jurul orei 01. 
Cei care vor ramane pe noapte vor participa la Vecernie, Priveghere si duminica la Sf. Liturghie (persoanele care s-au pregatit se vor putea impartasi).
Dupa Liturghie se va servi masa de pranz, oferita de Manastire si apoi se va porni spre Cluj cu opriri la Manastirile Horezu, Ostrov, Cozia, Turnu si Cornet – in functie de cum ne permite timpul.

Costul transportului este de 80 lei, cazare de sambata seara si masa de duminica fiind dar de la Manastire. 

Inscrierile se fac la 0752.504.390 – Silviu Mincu, pe baza unui avans de minim 50 lei din costul pelerinajului.
 
Necesar pe jos: rucsac/ghiozdan, haine adecvate mersului pe jos si manastirii, apa, mancare, pelerina de ploaie sau umbrela, o icoana (cu un sfant indragit de fiecare – sa vada astfel oamenii pe care ii vom intalni ca e o procesiune religioasa).
 
Necesar bicicleta: bicicleta, camera de rezerva, casca, caciula, rucsac, mancare, apa, haine adcvate mersului pe bicicleta, geaca groasa, caciula si schimburi pentru manastire. 
 
Necesar celor ce raman pe noapte: haine de dormit, haine adecvate pentru Sfanta Liturghie si de drum a 2-a zi.
Va asteptam cu drag!