Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români are bucuria de a reîncepe serile duhovniceşti şi în acest Post Mare. În această perioadă tot A.S.C.O.R.-ul românesc continuă  tradiţia începută de peste 20 de ani.

În săptămâna aceasta ne-am întâlnit cu părintele  Vasile Mihoc, profesor la Facultatea de  Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu. Programul evenimentului a fost următorul: la ora 18:00 la Catedrala Mitropolitană, părintele a participat la slujba vecerniei şi a ţinut un cuvânt de folos urmând ca la ora 20:00 la amfiteatrul de la Facultatea de Chimie (Str. Arany Janos, 14)  să  se întâlnească într-un dialog cu tinerii. Tema abordată a fost:

Privegheaţi! (Marcu 13,37)

Titlul este inspirat din sinteza ultimelor versete din capitolul 13 din Evanghelia scrisă de Sf. Ap. şi Evanghelist Marcu.

„Luaţi aminte, privegheaţi şi vă rugaţi, că nu ştiţi când va fi acea vreme.

Este ca un om care a plecat în altă ţară şi, lăsându-şi casa, a dat puterea în mâna slugilor,
dând fiecăruia lucrul lui, iar portarului i-a poruncit să vegheze. 

Vegheaţi, dar, că nu ştiţi când va veni stăpânul casei: sau seara, sau la miezul nopţii, sau la
cântatul cocoşilor, sau dimineaţa.

Ca nu cumva venind fără veste, să vă afle pe voi dormind.

Iar ceea ce zic vouă, zic tuturor: Privegheaţi! ” (Marcu 13, 33-37)

Ca si  scurta prezentare despre invitat, cunoastem ca Părintele profesor Vasile Mihoc  predă materia Noul Testament la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu.  Putem spune că este unul dintre cei mai potriviţi părinţi contemporani care ne pot ghida în cunoaşterea Sfintei Scripturi, având în spate o întreaga experienţă în ceea ce priveşte studiul biblic.

Multumim pentru participare!

pr vasile mihoc ascor cluj

Pr. Vasile Mihoc ascor cluj