Doamne ajută!

Probabil toţi ştiţi deja că puteţi redirecţiona 2% din impozitul anual salarial către o organizaţie neguvernamentală. Dacă nu, vă explicam:

Sistemul “2%” permite contribuabililor persoane fizice să direcţioneze 2% din impozitul lor pe venit către o organizaţie neguvernamentala. Este un sistem prin care cetăţenii au posibilitatea să decidă în mod direct ce se intamplă cu impozitele lor.

A apărut astfel o formă de parteneriat între cetăţean, autorităţi fiscale şi sector ONG. Practic cetăţeanul spune statului modul în care vrea să fie cheltuită o parte din impozitul său.

Adică, dumneavoastră nu scoateţi nici un ban din buzunar. Puteţi redirecţiona însă, 2% din cei care oricum “sunt scoşi din buzunar” dinspre stat, spre o organizaţie la alegere.

Ce facem cu acei 2%? Ne continuăm activitaţile, despre care puteţi citi în detaliu aici: https://www.ascorcluj.ro/despre/

În principiu, desfăşuram activităţi culturale (conferinţe, expoziţii de icoane, proiecţii de film), activităţi social-filantropice (vizite la Căminul de Bătrâni, activităţi educaţionale şi recreative a copiilor instituţionalizaţi în şcoli speciale, concerte de colinde în spitale, cămine studenţeşti şi cămine de bătrâni) şi activităţi specifice (tabere, pelerinaje, sfinţirea căminelor studenţeşti).

Dacă alegeţi să direcţionaţi aceşti 2% către A.S.C.O.R. , vă mulţumim şi vă informăm cum puteţi face aceasta.

Cerere 230 <– daţi click aici, şi printaţi acest formular.

Partea cu datele A.S.C.O.R.-ului au fost deja completate, ca să vă fie cât mai uşor. Dumneavoastră mai aveţi de completat doar partea de sus, ce ţine de datele personale. Şi, eventual, anul – în partea de sus.
Nu este neaprat necesar să completaţi suma pentru susţinerea entităţii nonprofit. Organul fiscal va calcula şi va vira suma admisă, conform legii. Deci, câmpul sumă rămâne liber.

Mai departe, aveţi două opţiuni:

1. Aduceţi declaraţia personal, la Biserica Sfântul Apostol Ioan Evanghelistul şi Sfântul Ierarh Nicolae (numită şi Biserica Studenţilor) din complexul Haşdeu şi o ducem noi la Administratia Locală a Finanţelor Publicecererea_230_ascor, până la 15 Mai.

sau:

2. Dacă nu sunteţi din Cluj, sau nu ştiţi unde e Biserica Studenţilor, puteţi să depuneţi un exemplar la organul fiscal de care aparţineţi (Administraţia locală a Finanţelor Publice) direct, sau prin poştă, până la 15 Mai.

doia la suta pentru ascor

cererea_230_ascor copy